Categorii

Carcassonne - Extensia 9 Oi si dealuri ed. noua


Carcassonne - Extensia 9 Oi si dealuri ed. noua

Cod: 
1862
Disponibilitate:  
Indisponibil
44.00 Lei  -  49.00 Lei  


Autor:   Klaus-Jurgen Wrede
Jucatori:   2 - 6
Varsta:   7 +
Durata:   40 minute
Joc de strategie
Extensia necesita jocul: Carcassonne - editia II Carcassonne - editia II

Cost de livrare 10 RON. Detalii Livrare aici.

Carcassonne Oi si dealuri este extensia cu nr. 9 a jocului de baza Carcassonne, iar in aceasta extensie jucatorii ajung sa fie pastori pe dealuri, pe langa hoti, cavaleri, calugari si fermieri. Prin plasarea placilor in aceasta extensie, jucatorii construiesc dealuri si podgorii, incercand sa planifice din timp pentru a revendica cele mai dulci pajisti pentru puncte – aducand oi si ciobani, in timp ce vegheaza la lupul care asteapta sa fie atras printre placi.

Ori de cate ori este adaugata o placa ce caracterizeaza o pictograma de deal, este pusa pe deasupra unei alte placi desenate aleator, ridicand-o deasupra suprafetei de joc, creand un deal.
Placile de deal actioneaza ca "tie-breakers" : daca 2 sau mai multi jucatori ocupa aceeasi caracteristica in mod egal (o "majoritate impartasita"), dar unul dintre jucatori la egalitate are un adept stand in picioare pe o placa de deal, acel jucator va avea un avantaj fata de ceilalti, si va acumula toate punctele pentru aceasta caracteristica.

Potgoriile sunt proiectate pentru a creste importanta manastirilor. Fiecare placa de vie asezata in jurul unei manastiri adauga 3 puncte la scorul acelei manastiri. Totusi, aceste puncte bonus conteaza numai daca manastirea este finalizata, astfel ca jucatorii tind mai mult spre a sabota manastirile adversarilor pentru a preveni finalizarea acestora.

Ciobanii sunt piese noi care pot fi asezate doar pe campii. De fiecare data cand un jucator extinde campul ocupat de cobanul sau, respectivul jucator are 2 optiuni : 1) Trage un jeton de oaie din sac, si o aseaza langa cioban; sau 2) Da toate oile adunate in schimbul unor puncte.
Fiecare jeton de oaie valoreaza 1-4 puncte, in functie de numarul de oi existente. Totusi, ascunse printre jetoane de oi sunt 2 jetoane de lupi, iar daca un jucator trage un asemenea jeton, toate oile lor sunt pierdute si adaugate inapoi in sac. Acest lucru introduce un aspect "push-your-luck" (incearca-ti norocul) in Carcassonne, deoarece jucatorii pot alege sa "incaseze" oile pe care le au pentru puncte, sau sa incerce sa adauge mai multe oi si sa riste sa le piarda pe toate.

Scopul extensiei Oi si dealuri ramane acelasi ca in Carcassonne : revendica cele mai multe puncte pentru a castiga jocul.


Board games

Comentarii recente:


Nu a fost adaugat inca niciun comentariu


Adauga comentariu: Pentru a putea posta un comentariu, trebuie sa fiti autentificat ca utilizator TablaDeJoc.ro

Autentificare  Ai uitat parola?

Nu aveti inca un cont pe TablaDeJoc.ro?
Inregistrare


ALTE EXTENSII ALE JOCULUI DE BAZA