Categorii

Citadela


Citadela

Cod: 
1369
Disponibilitate:  
Indisponibil
69.00 Lei  


Autor:   Bruno Faidutti
Jucatori:   2 - 8
Varsta:   10 +
Durata:   60 minute
Joc de familie
Cost de livrare 10 RON. Detalii Livrare aici.

 In Citadela, jucatori au un nou rol la fiecare tura sa repreyinte caractere pe care le angajeaza cu scopul de ai ajuta sa achizitioneza aur si ca ridice cladiri. Jocul se termina cand un jucator isi ridica cele 8 cladiri. Jucatori isi calculeaza apoi punctajul si jucatorul cu cel mai mare punctaj castiga.

  Jucatori incep cu cateva carti cu cladiri in mana; cladirile vin in 5 culori, cladirile mov de obicei au o abilitate si celelalte cladiri colorate aduc un beneficiu cand joci cu caractere in particular. La inceputul fiecarei ture, jucatorul care a fost rege in tura precedenta arunca una din cele 8 carti la intamplare, alege una, apoi da cartea urmatorului jucator, etc. pana cand fiecare jucator si-a ales un caracter secret.

Fiecare carcater are o abilitate speciala, si necesitatea fiecarui caracter depinde de situatie, si de cel al oponentului tau. Personajele isi continua apoi actiunile in ordine: asasinul elimina alt personaj pe runda, hotul  fura tot aurul de la alt personaj, vrajitorul schimba carti cu cladiri cu alt jucator, warlord distruge cladiri si tot asa.  

La fiecare runda  un jucator castiga 2 sau mai mult aur(sau trage 2 carti cu cladiri apoi arunca una), apoi optional construieste o cladire(sau pana la 3 daca foloseste arhitectul tura asta). Cladirile costa aur egal cu numarul de simboluri de pe ele, si fiecare cladire valoreaza un anumit numar de puncte. Pentru a obtine puncte de la cladiri, la finalul jocului un jucator obtine puncte bonus pentru ca are toate cele 8 cladiri sau cladiri de toate cele 5 culori.  


Board games

Comentarii recente:


Nu a fost adaugat inca niciun comentariu


Adauga comentariu: Pentru a putea posta un comentariu, trebuie sa fiti autentificat ca utilizator TablaDeJoc.ro

Autentificare  Ai uitat parola?

Nu aveti inca un cont pe TablaDeJoc.ro?
Inregistrare