Categorii

Citadele


Citadele

Cod: 
1236
Disponibilitate:  
In stoc
119.00 Lei  -  159.00 Lei   (Pretul include TVA)


Autor:   Bruno Faidutti
Jucatori:   2 - 8
Varsta:   10 +
Durata:   60 minute
Joc de familie
Adauga in cos
Cost de livrare 10 RON. Detalii Livrare aici.

In jocul Citadele jucatorii preiau noi roluri in fiecare runda pentru a reprezenta personajele pe care le angajeaza pentru a-i ajuta sa dobandeasca aur si sa ridice cladiri. Jocul se incheie la finalul unei runde in care un jucator isi construieste a 8-a cladire. Jucatorii isi aduna apoi punctele si jucatorul cu cel mai mare scor castiga.

Jucatorii incep jocul Citadele cu o serie de carti de constructie in mana; cladirile sunt din 5 culori, cele violet avand de obicei o abilitate speciala, iar celelalte cladiri colorate ofera un beneficiu atunci cand jucati cu anumite personaje.

La inceputul fiecarei runde, jucatorul care a fost rege runda anterioara renunta la una dintre cele 8 personaje aleator, apoi alege una si le paseaza celelalte ramase urmatorului jucator etc, pana cand fiecare jucator a ales in secret un personaj. Fiecare personaj detine o abilitate speciala, iar utilitatea oricarui personaj depinde de situatia ta si de cea a adversarilor tai.

Personajele isi desfasoara actiunile in ordine numerica: asasinul eliminand un alt personaj din runda respectiva, hotul fura tot aurul de la un alt personaj, vrajitorul schimband carti de cladiri cu al altui jucator, warlord-ul distruge optional o cladire din joc, s.a.m.d.

Intr-o runda, un jucator dobandeste 2 sau mai multe monede de aur (sau trage 2 carti de cladiri si renunta la una), apoi optional construieste o cladire (sau pana la 3 daca joaca runda ca fiind arhitect). Cladirile costa gold echivalent cu numarul simbolurilor existente de pe fiecare, apoi fiecare cladiri valoreaza un anumit numar de puncte. Aditional la punctele de pe cartile de cladiri, la sfarsitul jocului un jucator obtine puncte bonus pentru detinerea a 8 cladiri sau cladiri din toate cele 5 culori disponibile.

 

Editia Citadele 2016 include 27 de personaje (8 din Citadele original, 10 din expansiunea Orasul Intunecat (Dark City) si 9 noi.

 

Componente :

  • 27 personaje
  • 27 jetoane personaje
  • 85 carti
  • 5 jetoane abilitati
  • 6 carti ajutor
  • 1 coroana plastic
  • 30 galbeni plastic
  • 1 regulament in limba romana

 

 


Board games

Comentarii recente:


Nu a fost adaugat inca niciun comentariu


Adauga comentariu: Pentru a putea posta un comentariu, trebuie sa fiti autentificat ca utilizator TablaDeJoc.ro

Autentificare  Ai uitat parola?

Nu aveti inca un cont pe TablaDeJoc.ro?
Inregistrare