Categorii

Campionat National de Carcassonne Etapa Timisoara


Data: 27.07.2012,

Campionat National de Carcassonne Etapa Timisoara
Se va desfasura in data de 01.09.2012 ora 11 - 15.

Taxa de participare de 10 Ron.
Locatia Zai Apres Cafe
Adresa: Str. Mercy nr. 5

Inscrieri incepand cu ora 10:45

 

Regulamentul Campionatului Național de CARCASSONNE 2012


1. Descriere
1.1. Campionatul Naţional de Carcassonne 2012, denumit în continuare Campionat, are ca scop principal promovarea jocului de societate Carcassonne, atragerea tinerilor spre jocuri de societate și desemnarea reprezentantului României la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012.
1.2. Campionatul va fi format din mai multe etape locale organizate în diferite localități și o finală națională unde vor participa concurenții cu rezultatele cele mai bune la fazele locale.


2. Definiţii
2.1. Organizator – organizatorul oficial al Campionatului Național de Carcassonne 2012 este Lineart S.R.L., cu sediul în Cluj Napoca, strada Câmpului, nr. 134.
2.2. Partener de organizare – în vederea unei bune desfășurări, organizatorul va colabora cu parteneri locali din mai multe localități.
2.3. Arbitru – persoana desemnată de către organizator sau partenerii de organizare, în cadrul fiecărei faze a campionatului, însărcinată cu urmărirea unei bune desfășurări a evenimentului, cu soluționarea eventualelor situații sau probleme ce pot apărea și ce privesc jocul în sine
2.4. Participant – orice persoană de cetățenie română cu vârsta peste 8 ani care se înscrie în campionat, respectând termenii și condițiile prezentului Regulament.


3. Regulament de organizare
3.1. Fazele locale pot fi organizate de persoane fizice și juridice care trebuie să completeze un formular (Anexa 1) pentru a fi înscriși pe lista partenerilor. Formularul trebuie trimis pe adresa campionat@jocul-carcassonne.ro, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de concursul propriu-zis și trebuie să fie aprobat de către Organizator.
3.2. Fiecare partener local se va ocupa din punct de vedere financiar și organizatoric de găsirea spațiilor de desfășurare a evenimentelor, contactarea participanților și punerea la dispoziție a tuturor celor necesare pentru o bună desfășurare a campionatului. La cererea partenerului, Organizatorul va asigura jocuri Carcassonne și premii pentru eveniment.
3.3. Partenerii au obligația să anunțe publicul despre acest campionat prin diferite metode: contact direct, rețele de socializare, anunțuri publicitare etc.
3.4. Partenerii trebuie să aibă o evidență a concurenților pe care să o trimită Organizatorului. Aceasta trebuie să conțină numele participanților, prenumele, vârsta, adresa de e-mail, numărul de telefon și rezultatele obținute la etapa locală. Aceste date
pot fi folosite numai în scopul de a contacta participanţii în legătură cu Campionat şi a verifica eventualele duble participări la etapele locale.
3.5. Numărul minim de participanți la o etapă locală este de 12 persoane.
3.6. Organizatorul/partenerul are dreptul să perceapă o taxă de participare care nu poate să depășească suma de 20 lei. Organizatorul și partenerii lui au obligația să emită o dovadă a plății. Nerespectarea acestei prevederi legale are consecințe asupra entității care nu a respectat prevederea. În cazul în care evenimentul la care s-a cerut taxă de participare nu este dus la bun sfârşit din orice motiv, organizatorul/partenerul are obligaţia de a restitui integral taxa de participare tuturor participanţilor.
3.7. Dacă există suficienţi participanţi şi parteneri care să se ocupe de organizare este posibilă organizarea de mai multe etape locale în acelaşi localitate.
3.8. Fazele locale trebuie organizate până cel târziu la data de 30 septembrie 2012.
3.9. Faza națională va avea loc în data de 6. octombrie 2012 în Sibiu.


4. Condiții de participare
4.1. La campionat poate participa orice persoană de cetățenie română cu vârsta minimă împlinită de 8 ani. Minorii sub 16 ani trebuie să fie însoțiți de un tutore, atât la fazele locale cât și la cea națională.
4.2. La campionat nu pot să concureze persoanele care se ocupă de organizarea acestuia și nici persoanele care fac parte dintr-o firmă, organizație care are ca și obiect de activitate producerea sau comercializarea jocurilor de societate.
4.3. Fiecare participant are dreptul să participe doar o singură dată la faza locală a campionatului. În cazul în care un concurent participă de mai multe ori la diferite etape locale, atunci el va fi exclus ulterior din competiție.
4.4. Participantul trebuie să dea dovadă de fair-play pe tot parcursul campionatului, să aibă un comportament adecvat atât în fața concurenților cât și în preajma organizatorilor, în caz contrar acesta poate fi eliminat din competiție. Orice comportament neregulamentar va trebui să fie anunțat de către restul jucătorilor către arbitri, în momentul producerii acestuia. Reclamațiile ulterioare nu se vor lua în considerare.
4.5. Din respect pentru ceilalţi participanţi şi pentru competiţie nu se recomandă fumatul şi consumul băuturii alcoolice în timpul partidelor.
4.6. Participantul ia la cunoștință că transportul, cazarea și masa vor fi suportate integral de el atât la fazele locale cât și la cea națională.
4.7. Înainte de a începe concursul, participanții trebuie să completeze un formular de participare și de acceptare a termenilor și condițiilor de concurs.


5. Regulament de desfășurare
5.1. Se va juca cu jocul de bază Carcassonne, fără extensii (de exemplu extensia „Cercuri în lan”).
5.2. Regulamentul oficial al jocului va fi cel din jocul original Carcassonne, ediția în limba română.
5.3. Numărul total de participanți pentru un joc este de 2 concurenți. În cazul în care numărul participanţilor este impară, organizatorul/partenerul de organizare poate să desemneze un participant în plus dintre organizatori cu condiţia că în cazul în care câştigă va renunţa la poziţia sa din clasament şi la premii, locul lui fiind ocupat de următorul participant din clasament.
5.4. Fiecare jucător va juca trei partide la fazele locale, cu adversari diferiți pentru fiecare joc. Aranjarea jucătorilor la mesele de concurs la prima partidă se va face în ziua concursului, pe baza tragerii la sorți a participanților înscriși.
5.5. După prima partidă jucată aranjarea participanţilor la mese se va efectua pe baza clasamentului momentan atins de jucători. În felul acesta se vor juca locul 1 cu locul 2, locul 3 cu locul 4 etc. În plus se va încerca eliminarea posibilităţii ca doi jucători să se joace de mai multe ori (dacă e posibil).
5.6. Ca o excepţie faţă de regulamentul oficial al jocului, la prima partidă jucătorul care începe jocul va fi desemnat prin tragere la sorţi (de exemplu cu ajutorul unei monede), iar la următoarele partide începe jocul care a început de mai puţine ori. Dacă există egalitate atunci începe care ocupă un loc mai bun în clasamentul actual.
5.7. Pentru a elimina diferențele între regulamentele jocului apărute în cursul anilor precizăm următoarele reguli: oraşele formate din două plăcuțe valorează 4, nu 2 puncte. De asemenea, fiecare fermier majoritar pe o câmpie va primi la sfârșitul jocului câte 3 puncte pentru fiecare oraş terminat din respectiva câmpie. Un jucător poate primi puncte pe același oraş de mai multe ori dacă este majoritar pe diferitele câmpii pe care se situează oraşul.
5.8. Un jucător nu se poate răzgândi cu privire la plasarea unei piese, numai în cazul în care piesa a fost plasat neregulamentar.
5.9. Verificarea corectitudinii pieselor de joc plasate se efectuează în momentul aşezării lor. Reclamaţii ulterioare privind plasarea neregulamentară a pieselor nu se acceptă.
5.10. Organizatorii vor urmări derularea jocurilor, se vor îngriji de acordarea punctajului obținut către fiecare concurent precum și de prelucrarea punctajelor pentru a desemna câștigătorul competiției.
5.11. La o partidă fiecare jucător va avea la dispoziţie în total 20 de minute de joc. Nu este obligatoriu ca partidele să fie cronometrate, însă dacă există suspiciuni de tragere de timp, arbitrul poate să cronometreze partida. Pentru a cronometra nu este obligatoriu folosirea instrumentelor omologate, arbitrul poate folosi o gamă variată de instrumente de măsurarea timpului (de la clepsidră până la telefonul mobil).
5.12. În cazul în care un concurent renunţă la participare în cursul desfăşurării concursului, partida neterminată va fi câştigată de adversarul său cu o diferenţă de 50 de puncte pe tabla de joc în favoarea lui, iar pentru eventualele partide ulterioare
organizatorul/partenerul de organizare poate să desemneze un concurent conform condiţiilor menţionate în paragraful 5.3.
5.13. 25% dintre participanții fazelor locale se vor califica la faza națională. În cazul în care numărul concurenților de la faza națională nu este unul divizibil cu 4 rotunjirea se va face în sus, către un număr mai mare de concurenți.


6. Criterii de departajare
6.1. Primul criteriu de departajare este dat de locul obținut în fiecare rundă. Participantul care a câștigat un joc primește 2 puncte și cel care a pierdut 0 puncte. În caz de egalitate fiecare jucător primeşte câte 1 punct. Acest punctaj se va aduna și la final se va obține un scor final în urma celor trei partide.
6.2. Al doilea criteriu de departajare este dat de suma scorurilor obţinute de adversarii jucătorilor.
6.3. În cazul în care și în urma acestui criteriu este egalitate, se va lua în considerare suma diferenţelor de puncte de pe tabla de marcaj a jocului în cursul celor trei partide.

7. Faza naţională
7.1. La faza naţională a Campionatului va fi desemnat reprezentantul României la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012, şi anume primul concurent în ordinea clasamentului. Acesta poate să participe la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 în Essen, Germania la data de 21 octombrie 2012.
7.2. În cazul în care concurentul desemnat pentru reprezentarea României renunţă la participarea la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 locul lui va fi înlocuit de următorul concurent în ordinea clasamentului.
7.3. La faza naţională se vor juca şase partide asemănător fazei locale. Primele patru clasaţi după aceste şase partide vor juca între ele pentru a desemna câştigătorul după cum urmează:
7.3.1. o partidă între concurenţii de pe poziţia 1 şi 3,
7.3.2. o partidă între concurenţii de pe poziţia 2 şi 4,
7.3.3. câştigătorii partidelor descrise în punctele 7.3.1 şi 7.3.2 vor juca încă o partidă pentru a desemna câştigătorul Campionatului,
7.3.4. pentru a desemna locul 3 şi 4 al Campionatului concurenţii învinşi în partidele menţionate în punctele 7.3.1 şi 7.3.2 pot juca o partidă de departajare.


8. Dispoziții finale
8.1. Odată cu înscrierea în competiție fiecare participant trebuie să cunoască și să respecte acest regulament. Necunoașterea regulamentului nu exonerează participanții de aplicarea penalităților.
8.2. Nerespectarea lui duce la atenționarea participantului și repetarea neregularității duce la excluderea lui din competiție.
8.3. Prin acceptarea acestui regulament concurenții își dau acordul spre utilizare a fotografiilor și înregistrărilor făcute în timpul campionatului de către Parteneri și de Organizator.
29. iunie 2012, Cluj-Napoca